Project E - Usable Design

In dit project draait alles om usable design. Je gaat een ontwerpproject voor een interactief medium uitvoeren, dat mensen dagelijks gebruiken om hun leven te vergemakkelijken. Je kunt denken aan:

  • een applicatie voor slechtziende kinderen;
  • een toepassing voor bejaarden die meer moeten bewegen;
  • een tool waarmee burgers gemakkelijker hun zaken kunnen regelen met de gemeente;
  • een spel waarmee je kinderen met overgewicht helpt om hun eetpatroon en manier van bewegen te veranderen;
  • een applicatie voor bijvoorbeeld last hebben van faalangst of pleinvrees;
  • etc.

Je werkt in een ontwerpteam. Allereerst bedenken jullie een goed idee voor dit interactieve medium, vervolgens ontwerpen jullie communicatieconcepten en ten slotte maken jullie een paper prototype. Jullie werken het concept zodanig uit, dat de opdrachtgever een goed begrip krijgt van de informatie die jullie aanbieden, de wijze waarop die is georganiseerd en de toekomstige werking (de interactie). Jullie kunnen gebruik maken van schetsen, storyboards, vellen papier met post-its in verschillende kleuren, transparante sheets die jullie over elkaar kunnen leggen, kaarten die dienen als scherm en waarop de belangrijkste schermelementen zijn afgebeeld.

In dit project staat een goede communicatie met de opdrachtgever en binnen de projectgroep centraal. Goed communiceren is een kunst. Jullie zullen merken dat de communicatie af en toe hapert en dat je dus vaardigheden zult moeten ontwikkelen om deze uitdagingen aan te kunnen gaan. Deze vaardigheden kun je eigenlijk alleen goed verwerven door training.

Jullie zorgen voor een goede toepassing van de design principles. Daarnaast zijn de thema’s usefulness en usability belangrijk en passen jullie heuristics toe. Dit houdt in dat jullie een interactief medium bedenken en ontwerpen, dat voor de doelgroep waarvoor jullie dit gaan maken, het makkelijk en intuïtief te gebruiken is.

Code
CMD-E-PR
Studiepunten
6 EC
Jaar
2
Periode
E
Duur
10 wk

Docenten/coördinatie

Posts

No blogs posted.