CMD helpt om jouw passie voor het vak te vinden

Door Jeffrey de Jong - UX Designer bij The Valley

Toen ik aan de opleiding CMD bij De Haagse Hogeschool begon wist ik eigenlijk helemaal nog niet waar mijn passie lag en waarop ik mij dus wilde focussen tijdens en na mijn studie. Daarnaast wist ook niet waar ik moest starten om dit wel te kunnen ontdekken.

Gelukkig speelde de opleiding hier goed op in door mij en alle andere studenten in aanmerking te brengen met de veelzijdigheid van een beroep in de digitale wereld. Doordat de opleiding zo breed is opgesteld in de eerste twee jaar kwam ik er steeds beter achter wat ik leuk, maar dus ook vooral minder leuk, vond.

Uiteindelijk kreeg ik dan ook in de laatste twee jaar de mogelijkheid om mijzelf te verdiepen in mijn passie User Experience (UX) Design. Om te beginnen met een stage die je in kan vullen naar je eigen wensen, natuurlijk wel conform de competenties van de opleiding. Zo heb ik als UX/UI Designer stage gelopen bij een bedrijf in San Francisco en daardoor contacten opgebouwd die het makkelijker maken om wellicht nog eens terug te gaan in de toekomst.

Om mezelf nog meer te kunnen verdiepen werden er verschillende minoren aangeboden en studeerde ik af door middel van stage bij het bedrijf DPDK. Hierbij heb ik kunnen ervaren hoe het is om voor klanten als Heineken, Peugeot, Nationale Nederlanden en Oasen te werken als Interaction Designer.

Vervolgens heb ik na mijn afstuderen direct een baan kunnen vinden als Visual Designer bij een startup in Utrecht, waar ik helaas te weinig van mijn passie als UX designer kon uiten. Maar, voornamelijk door de ervaring die ik heb kunnen opdoen tijdens de opleiding, was het voor mij toch mogelijk om als UX Designer te starten bij The Valley.

Bij The Valley werk ik nu projecten voor klanten zoals AkzoNobel, Qurrent, Nike Team en nog veel meer. Tijdens deze projecten maak ik veel gebruik van technieken die ik zelfs tijdens het eerste jaar van CMD al heb geleerd en toegepast, en dus nog steeds relevant zijn binnen het vakgebied.

Bij The Valley werken wij veel in teams en dat is een hele prettige manier van werken en leren. Het is daarom ook fijn dat deze manier van werken al vanuit de opleiding is aangeleerd. Verder heb ik bij The Valley ook mijn persoonlijke begeleider, waarmee ik om de week mijn doelen opstel en hieraan werk. Dit geeft mij nog meer enorme motivatie om mezelf te blijven ontwikkelen, en ondanks dat ik er pas net een maand werk, zie ik mezelf al groeien.

Om het hele verhaal kort te maken ben ik blij met de keuze voor CMD aan De Haagse Hogeschool. Voornamelijk omdat dit er grotendeels toe heeft geleid dat ik nu helemaal op mijn plek zit bij The Valley als UX Designer, waar ik ontzettend veel leer en elke dag een beetje beter word.