Afwisseling en vrijheid

De exchange periode van Diëlle in Tampere, Finland, was het meest bijzondere moment van haar studietijd. "De voorbereidingen waren al fantastisch, maar de periode zelf was onbeschrijflijk. Ik heb het daar zo naar m’n zin gehad en tegelijkertijd heb ik zoveel geleerd. Zowel op schoolgebied, als zelfontwikkeling. Daarnaast is het heel interessant om dingen eens van een andere kant te bekijken.”

Toen ze uit Finland terugkwam is ze vrijwel meteen stage gaan lopen. "Pas daarna ben ik weer naar school gegaan voor lessen. Op het moment dat ik voor het eerst in de klas zat, kreeg ik door hoe gigantisch ik gegroeid was. Ik had niet meer het idee dat ik een studentje was, maar dat ik prima écht aan het werk kon. Ik had m’n richting gevonden en het vertrouwen dat ik het kon. De exchange en stage zijn ontzettend leerzaam geweest, maar dat besefte ik daarna pas.”

Na haar afstuderen besloot Diëlle voor zichzelf te beginnen. ,"Ik wilde nog zoveel andere dingen doen en het idee om elke dag op kantoor te zitten… Nee, daar kon ik nog even niet aan denken. Ook ben ik besmet met het reisvirus. Best lastig om dat te combineren als je maar een x-aantal vakantiedagen hebt. Ik doe allerlei verschillende opdrachten en voor verschillende soorten klanten, zoals: een website ontwikkelen voor een semi-internationaal transportbedrijf, de social media advertenties en e-mails opzetten voor een kleine herenmodezaak in Den Haag, het ontwerpen van de huisstijl voor een startup company die afkomstig is van Microsoft en het ontwerp van dit CMD magazine.”

Een tip van Diëlle voor studenten CMD: "Enjoy the ride! Doe waar je je goed bij voelt en wat je leuk vindt. Pak met beide handen de mogelijkheid aan om naar het buitenland te gaan!”