De eerste weken bij CMD

Door Nienke Martens - derdejaars student CMD-IxD

Het echte studentenleven gaat beginnen! Jouw eerste dag op de Haagse Hogeschool en de opleiding CMD, een spannende maar ook zeker leerzame tijd. In dit blogje vertel ik je over mijn eerste ervaringen betreft de eerste weken van de opleiding en hoe ik deze heb ervaren. Hoe benader je je nieuwe klasgenoten en maak je snel vrienden? Ik geef je een aantal tips.

Klasgenoten
De meeste klasgenoten zullen van de havo of mbo komen, met uitzonderingen van VWO. Grote verschillen, maar jullie staan allemaal aan het begin van een nieuw avontuur. Hierdoor zal het niet moeilijk zijn om contact te maken met je klasgenoten. Daarnaast kan je samen met je klasgenoten de Haagse binnenstad verkennen op ‘oh oh intro’.

Huisgenootjes
Reizen met het OV kan zo nu en dan nog voor problemen zorgen… een kamer in Den Haag is dan een goede oplossing. Naast dat het handig is om op fietsafstand van school te wonen is het ook een kans om nieuwe mensen te leren kennen. Na een lange schooldag is niks zo gezellig als op de bank ploffen samen met je huisgenoten! Daarnaast worden je huisgenoten echt vrienden voor het leven.
Tip: Nog op zoek naar een kamer in Den Haag? Bekijk dan eens websites zoals kamertje.nl of pararius.nl. Daarnaast kan je je ook aanmelden bij verschillende Facebook groepen waar kamers in worden aangeboden, zoals ‘find a roommate the hague’.

Intac
Ben je van plan je aan te sluiten bij een studentenvereniging gedurende de opleiding CMD? Vaak staan er in de hal bij binnenkomst een aantal studenten van studentenvereniging Intac.
Wil je meer informatie betreft een studentenvereniging of benieuwd wat dit precies inhoudt? Ga naar de website van Intac of loop in de hal naar de studenten van Intac.

SIM
Ook de opleiding CMD heeft een eigen studievereniging, deze is te vinden vlakbij het Ankerpunt op de 6e etage van het gebouwdeel Slinger. Naast gezelligheid van je medestudenten bouw je ook een enorm netwerk op!
Binnen de studievereniging zitten studenten met verschillende achtergronden. Wanneer je hulp nodig hebt met een bepaald vak is er een grote kans dat iemand van SIM jou bijles kan geven.
Daarnaast worden er ieder jaar uitjes gepland. Niet alleen binnen Nederland maar ook naar het buitenland. Tijdens je studie CMD ook nog wat extra zonnestralen meepakken nippend aan een sangria, klinkt niet verkeerd toch?

Mijn ervaring
Tot slot mijn eigen ervaring betreft het maken van vrienden. Een echte handleiding is er natuurlijk niet om vrienden te maken. Het is vooral belangrijk altijd jezelf te blijven en ook hierin te geloven. Sommige medestudenten hebben misschien meer ervaring op het gebied van programmeren of design. Probeer je hier niet onzeker door te voelen en zie het juist als mogelijkheid om meer kennis op te doen en vrienden te maken. Ik wens je veel plezier met het volgen van de opleiding Communication & Multimedia Design!