Van concept tot mobiele applicatie

Bij CMD Den Haag maak je het allemaal

Ontwerpen bij CMD is het maken van producten en diensten met waarde en betekenis voor gebruikers en opdrachtgevers. Als student werk je tijdens je studie aan realistische opdrachten waarbij wordt uitgegaan van (nieuwe) technologie, een creatief idee of een ontwerpvraag. Hierin zijn onderzoek, conceptvorming, ideevorming, detaillering, prototyping en testen belangrijke elementen.

Je ontwikkelt hier een brede set aan gereedschappen door afwisselend te leren vanuit de praktijk. In projecten, die in de loop van de opleiding toenemen in complexiteit en geleidelijk om meer zelfstandigheid vragen, werk je afwisselend individueel en in groepen.

Clubber

Less time paying, more time clubbing
Ontwerpbureau Jungle Minds gaf de projectgroep van Sjoerd Klatser de opdracht een app te ontwerpen die gebruik maakt van blockchain technologie. De groep bedacht een mobiele applicatie die uitgaan makkelijker maakt.

Modo

Een service die winkelen makkelijker én leuker maakt
Voor het derdejaarsvak Service Design maakte Nadeche Theloesen met haar projectgroep de app Modo, die winkelen in de binnenstad van Den Haag makkelijker maakt. Modo helpt bij het vinden van kledingcombinaties en laat je deze delen met vrienden.

Een greep uit studentenwerk

Beschrijving:

Buurtenzo

Innovatieprijs voor studentenproject
De Buurtenzo app die deze projectgroep ontwikkelde voor Project E, Usable Design, viel in de prijzen! Met de Innovatieprijs 2017 kan opdrachtgever Buurtwerk nu verder aan de slag om de wereld nog mooier en duurzamer te maken.

Hendrik: your pocket companion

Mobile application for Gemeentemuseum Den Haag
As part of the second year Project Share Spaces, students CMD-UXD designed an app for the Gemeentemuseum Den Haag that presents the building itself, designed by architect Berlage, as an art piece.