Afgestudeerd en dan?

Jouw toekomst

CMD’ers zijn creatief in het bedenken van oplossingen en komen met nieuwe, prikkelende ideeën die concreet en toepasbaar zijn. Ze creëren waarde vanuit de behoeften en wensen van de gebruikers. Ze werken voor en vanuit de gebruiker. CMD’ers kunnen bij diverse bedrijven aan de slag. Denk hierbij aan (online) ontwerpbureaus, IT-bedrijven, dienstverlenende organisaties, multinationals en overheden.

CMD’ers zijn actief in verschillende functies, zoals Interaction Designer, User Experience Designer, front-end developer, service designer, social designer en visual interface designer. Sommigen kiezen ervoor om als zzp’er te werken. Velen vinden een functie bij een organisatie of bedrijf en anderen starten zelf een onderneming.

Meteen volop aan de slag: spannend én heel leerzaam

De eerste weken in de praktijk
Linda van der Zwan studeerde in juli van 2018 af bij CMD-IxD. Ze vond meteen een baan als User Experience en Service Designer bij CGI Nederland. Ze vertelt hier over haar eerste weken in haar werk.

Geweldige projecten en briljante vrijdagmiddagborrels

Een kijkje in de bureauwereld
David de Beun ging na zijn afstuderen aan de slag als junior ontwerper bij Mangrove, een ontwerpbureau voor websites en mobiele applicaties. Daar past hij veel technieken uit de geleerde CMD ontwerpmethode dagelijks toe in zijn werk.

Ontdekken wat je wil en daar voor gaan

CMD helpt om jouw passie voor het vak te vinden Toen Jeffrey de Jong in 2013 begon aan CMD wist hij nog niet goed wat hij wilde met zijn studie. Zijn jaren op school hielpen hem zijn passie te vinden en nu, vijf jaar later, is hij heel blij in zijn werk als UX Designer bij The Valley in Utrecht.

Door het traject van CMD Den Haag zit ik nu helemaal op mijn plek bij The Valley als UX Designer.
Jeffrey de Jong - UX Designer bij The Valley

Slim gekozen afstudeerproject

Een groeitraject bij een IT bedrijf
Bij CMD leerde Coen Dekker de basics van front-end development. Hij koos voor een afstudeeropdracht waarin hij zijn front-end skills verder kon uitbreiden, waarna hij bij Semantic aan de slag kon als front-end developer.

Werken in pyjama op je zolderkamer

Vrijheid als freelancer
Na haar afstuderen wilde Dewi van der Lans niet meteen een 9 tot 5 baan. Zij koos ervoor te starten als freelancer. Zo kan zij haar tijd vrij indelen en heeft ze de ruimte om de projecten en dingen te doen die ze graag wil.

Afgestudeerd en aan de bak!

Afwisseling en vrijheid Na haar afstuderen besloot Diëlle van Dijk voor zichzelf te beginnen als freelance designer. Voor haar was dit de perfecte manier om afwisselend werk te kunnen combineren met vrijheid.

Doe waar je je goed bij voelt en wat je leuk vindt. Enjoy the ride!
Diëlle van Dijk - Freelance designer